Nye forsøk på å hindre Trump å bli innsatt som president

Hacking USA valg
Først var det omtelling av valgstemmene, noe som feilet totalt da det viste seg at Trump fikk enda flere stemmer og økte ledelsen over Hillary. Så var det forsøk på å sverte alternative medier ved bruk av stempelet “falske nyheter”, noe som slo tilbake på de ordinære, etablerte mediene, da de er velkjent for å fabrikkere falske nyheter. Vi har både Irak-krigen og bombingen av Libya friskt i minne, hvor artikler om inteteksisterende masseødeleggelsesvåpen, samt demonisering av statsledere man ønsket å kvitte seg med, florerte fritt.

Ingen harde bevis
Den amerikanske etterretningstjenesten har nå utgitt rapporten fra sin gransking om påstått russisk innblanding i presidentvalget, kun timer etter Donald Trump ble orientert av etatene. Rapporten inneholder ingen bevis for russisk innblanding, men baserer seg på analyser fra CIA, FBI og NSA fra etterretning samlet inn av de tre etatene. CIA og FBI har “høy tillit” til rapportens konklusjon, mens NSA har kun “moderat tillit.”

Trump: Ingen effekt på valget
Etter å ha blitt brifet om rapporten av de forskjellige etterretningstjenestene uttalte Trump at: “Hacking hadde absolutt ingen innvirkning på utfallet av valget”. Etter å ha proklamert “Amerikas sikkerhet og trygghet” “nummer én prioritet,” har Trump kunngjort at han vil utnevne et team for å utarbeide planer for hvordan man kan avverge eventuelle digitale angrep mot USA i fremtiden.

Kilder:
Rapport fra etteretningen (PDF)


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar