Facebook klargjør for sensur av alternativ media

facebook-sensur-alternative-medier
Facebook har annonsert at nettstedet vil varsle dersom noen prøver å dele nyhetsartikler bestridt av en tredjepart. Det siste påfunnet i en rekke forsøk på å kvele uavhengig presse. Innlegg som er markert som tvilsomme, vil ikke kunne fremmes som annonse eller gis bedre plassering mot betaling. Hvis en historie er markert som “falsk”, vil du bli vist en melding som sier “bestridt av 3. part,” om du skulle prøve å dele artikkelen.

Hvem vil så bestemme hva som er “ekte”, eller “falske” nyheter? Snopes.com, Politifact, ABC News og Factcheck.org og Associated Press er utnevnt som faktasjekkere. Facebook utnevnelse av medieorganisasjoner som sine fremste autoriteter på falske nyheter er underlig gitt at et flertall av amerikanerne ikke stoler på de ordinære medier. Selvfølgelig er ikke organisasjonene som er valgt ut til å sortere falske fra ekte nyheter ufeilbarlige. Bare for en uke siden måtte The Washington Post, en av Facebook sine utvalgte faktasjekkere, trekke tilbake en historie hvor de hevdet enkelte medier jobbet med russerne for å spre Russisk propaganda. I tillegg har The Poynter Institute’s fact checking project, som ble lansert i fjor, avslørt for å ha blitt finansiert med tilskudd fra organisasjoner med tette bånd til Obama i Det hvite hus, som vil garantere skjevheter i utvalget av såkalte falske nyheter.

Mens Facebook hevder å skulle beskytte sine brukere mot falske nyheter, er det mer sannsynlig at selskapet vil bruke den nye funksjonen for å svarteliste informasjon som strider med synet til statsledere og store internasjonale selskap, som ønsker å føre den jevne leser bak lyset, i sin grådige søken etter mer penger, makt og kontroll. Var det ikke falske nyheter om at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen som ble brukt for å rettferdiggjøre Irak-krigen? En krig som førte til enorme menneskelige lidelser, død og forferdelse? Er det da riktig av Facebook å sette de samme kreftene til å bestemme hvilke nyheter du skal kunne dele fritt?

Kommenter gjerne under.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

4 kommentarer til “Facebook klargjør for sensur av alternativ media”

 1. Ben Raw

  Tipper politikere har samma tillit til pressen som folk flest har til politikere.
  Mainstream presse som er en viktig del av underholdningsindustrien faller mer og mer igjennom og stadig flere arbeidsplasser og reklamekroner går tapt for bransjen.
  Må vi snart lese oss opp på http://www.fn.no og http://www.falskenyheter.no??

 2. Roald

  Klar over det. Det var på AJ show også…

   1. ⒶF

    Sikkert Alex Jones på InfoWars.

Legg igjen en kommentar