Rådyrt å skifte til DAB

dab-radio-utskifning-idioter
Utskifting til DAB-bilradio koster 7.550 kroner i snitt. Ettermontering av radio kan koste helt opp til 14.000 kroner! For de billigste bilene i testen koster det 2.500 kroner å skifte til nytt system. I 2017 skal FM-nettet fases ut og byttes ut med det digitale DAB-nettet. Enkelte nye biler har radio med DAB installert, men hele 7 av 10 nordmenn oppgir å ikke ha DAB-radio i bilen.

For mange vil det bli for dyrt å skifte til DAB og de blir i så fall uten radiodekning i bilen, noe som kan gå ut over sikkerheten da man ikke har mulighet til å motta viktig informasjon. Det finnes mulighet for å billigere løsninger, men ifølge NAF som har testet disse er de ikke trafikksikker. Det pekes på ledninger som blir hengende å slenge, samt display med små knapper og generell vanskelig betjening av enhetene.

Kilde: ABC nyheter


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Rådyrt å skifte til DAB”

  1. […] Tvangs- og hurtiginnføringen av DAB får skylden til de rekordlave lyttertallene. Det er i tillegg rådyrt å skifte til DAB i enkelte biler. Tidligere tall viser også kraftig fall i radiolytting etter innføringen av […]

Legg igjen en kommentar