Vestlige medier klager på Syria – Holder kjeft om Jemen

Jemen
Hvordan har det seg at man kan lese i norske medier dag ut og dag inn om Syria, mens de samme mediene helt unnlater å dekke en annen stor krise, nemlig Saudi Arabias kontinuerlige krigsforbrytelser mot Jemen. Hva kan årsaken være? Politisk? Økonomisk? Sannsynligvis en blanding av begge. Med noen få hederlige unntak er ikke krigen i Jemen blitt dekket i særlig grad i de større vestlige mediene.

Økende bevis tyder på at Saudi Arabia ikke bare angriper sivile i nabolandet, men at de systematisk ødelegger gårder og landbrukseiendommer som befolkningen er avhengig av for å overleve[1]. Britiske og amerikanske rådgivere skal være involvert i å hjelpe Saudi Arabia, men de må gjøre en svært dårlig jobb siden Saudi Arabia gang på gang blir tatt i å bombe sivile mål, slik som begravelser. Martha Mundy, professor emeritus ved London School of Economics, har forsket på statistikker ved Landbruksdepartementet i Jemen og sier at data viser at Saudi Arabia, i noen regioner, bevisst ødelegger infrastruktur innen landbruket, som igjen går hardt utover sivilbefolkningen.

media-ownership

Som vi har omtalt før så finansieres deler av Hillary sin valgkamp av Saudi Arabia. Når vi vet at de største mediene samarbeider og støtter Hillary i sin valgkamp mot Trump, er det kanskje ikke så rart at krigen Saudi Arabia fører i Jemen blir sensurert vekk fra nyhetsbildet.

1. saudi-arabia-s-bombing-of-yemeni-farmland


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar