Radioaktivt utslipp i Halden

radioaktivt utslipp HaldenRed. | NY1.NO
En teknisk svikt under behandling av brensel i reaktorhallen i Halden førte i går til et utslipp av radioaktiv gass. Personene som oppholdt seg i reaktorhallen under utslippet ble evakuert fra hallen straks alarmen gikk. Statens strålevern er varslet og er i løpende kontakt med Institutt for energiteknikk (IFE) i Halden.

Reaktoren ble startet i 1957 og miljøstiftelsen Bellona har lenge ment at Haldenreaktoren har gått ut på dato, og bør stenges ned. IFE påstår at utslippene det er snakk om er i små mengder, omlag fem prosent av mengden de har lov til å slippe ut i løpet av et år, men innrømmer at utslippene har skjedd over kort tid og vil dermed ha større virkning på helse og miljø.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar