Russland innfører flyforbudssone i Syria

flyforbud
Etter at Obama-administrasjonen vurderte å lansere luftangrep mot Syrias president Bashar Assad, utstedte det russiske forsvarsdepartementet torsdag en klar advarsel om at det vil skyte ned amerikanske fly dersom en slik kampanje blir lansert. Uttalelsen kommer bare dager etter det er rapportert at Moskva har utplassert ekstra S-300 bakke-til-luft missilbatterier til sin flybase i den Assad-kontrollerte syriske regionen i Latakia.

General Mark Milley advarte nettopp at USA er klar til å “ødelegge” sine fiender i kommentarer som var tydelig rettet mot Russland. Milley advarte om at den neste store konflikten ville «være svært dødelig, ulikt noe hæren har opplevd siden andre verdenskrig”, og vil innebære å kjempe i “tett befolkede byområder.” Norges utenriksminister Børge Brende uttaler til NRK at Assads fly må settes på bakken.

Kilder:
russia-threatens-to-shoot-down-us-aircraft-in-syria
U.S. Army Chief Threatens War With Russia
Brende: – Nå må Assads fly settes på bakken


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar