Tyrkia fortsetter å angripe kurdere som kjemper mot IS

tyrkia-angriper-kurderne
Hvilken side er Tyrkias president Erdoğan egentlig på? Tyrkiske styrker krysset inn Syria 24. august i år, med angrep som skulle være rettet mot IS (tidligere Al-Qaeda) sine posisjoner langs grensen. Ettersom IS krigere trakk seg tilbake, skal tyrkiske soldater involvert i “Operasjon Euphrates Shield ‘braket sammen med den kurdiske YPG-militsen som er en del av de USA-støttede Syrian Democratic Forces (SDF).

USAs forsvarsminister Ash Carter oppfordrer Tyrkia til “holde fokus på kampen mot IS og ikke å engasjere seg mot SDF.” Tyrkias reaksjon på kritikken fra Washington var å innkalle USAs ambassadør John Bass til Utenriksdepartementet og uttrykke Ankara offisielle misnøye. Under møtet ble det understreket at “slike uttalelser er uakseptable og forsurer forholdet til alliansen.

Share This:

Related posts

Leave a Comment