Clinton epost lekkasje: 643 millioner overført fra Norge

hillary-korrupsjon
Donasjoner til Clinton stiftelsen knyttes nå til statlige gjentjenester. Samordning mellom inntekter til Clinton stiftelsen og statlige gjentjenester avsløres i nylig lekkede e-poster. Fra Norge er det blitt overført 643 millioner kroner (89.600.000 dollar) til Clinton stiftelsen. Norske myndigheter har delt opp donasjonene slik at det ser mindre ut enn det faktisk er. Som gjentjeneste skal norske bedrifter ha mottatt investeringsmuligheter i utviklingsland på vegne av det amerikanske firmaet Millennium Goals Corporation.

Avsløringene kommer som følge av nylig frigitte e-poster fra Hillary Clintons private e-postserver hjemme i hennes hjem i New York og gir et klarerer bilde av “pay-to-play” koblinger mellom Clinton i utenriksdepartementet, the Clinton Foundation og Clinton Global Initiative, og det private investerings-rådgivning og verdipapirforetaket Teneo Holdings, Inc. i Manhattan.

Norge kuttet gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen etter valgtap
Ifølge artikkel hos Hegnar.no kuttet Norge bidrag til Clinton stiftelsen med hele 83 prosent,  ned til 35,9 millioner kroner i 2016.  Det er omtrent en femtedel av de 174 millionene som stiftelsen fikk fra Norge i 2015. De årlige norske bidragene har i gjennomsnitt vært på 40 millioner kroner fra 2007 til 2013. I 2014 ble bidraget mer enn tredoblet, til 129 millioner kroner. I 2015 økte bidraget altså til 174 millioner kroner.

Clinton epost lekkasje: 731 millioner overført fra Norge

Ifølge e-poster lekket av Wikileaks skal de totale summene tilsvare 89,600,000 dollar, tilsvarende omtrent 643 millioner norske kroner.

Oppdatert 18/9-2019. Beløpet som er overført er justert ned til 643 millioner. Det originale beløpet på 731 millioner var en direkte omregning av de 89 millionene dollar som skal ha blitt overført, og kan være feil grunnet variasjoner i valutakursene over tid. Ifølge Finansavisen er det korrekte beløpet 643 millioner. 

Kilder:
clinton-foundation-donations-linked-to-state-dept-favors
Hegnar.no: Norge kutter gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen
Wall Street Whistleblower Turns His Scrutiny on the Clinton Foundation
Charles Ortel: Clinton Foundation Facts
Finansavisen: Norge kutter gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

12 kommentarer til “Clinton epost lekkasje: 643 millioner overført fra Norge”

 1. Ragnar Otterstad

  e-poster fra Hillary Clintons sin private

  Hva gjør ” sin” her annet enn å gi setningen et sandkassepreg !

  1. lablogic

   Den er grei. Har tatt vekk “sin” 😉

  2. Ron Morris

   Antagelig det samme som du… fordummer diskusjonen ,

 2. Erik Kristiansen

  Er det noen politikere som kan forklare det Norske folk hvordan dette har foregått uten at den vanlige mann og kvinne har blitt innformert dette hadde vel vært mer annvente penger her hjemme til eldre og trengende

 3. oddbjørn melberg

  God Høyre og AP politikk. Svindel er et bedre begrep.

 4. […] skulle vinne presidentvalget. Overføringer som har fremkommet i avsløringer fra WikiLeaks. Fra Norge er det blitt overført over hele 731 millioner (89,600,000 dollar) til Clinton stiftelsen. Trump har blitt kalt russisk agent, rasist, nazist og nå det nye, at han skal være dement eller […]

 5. Birgir Hermansen

  Det at det ikke stå oppført noen artikkelforfatter, gjør at jeg sitter igjen med: Dette lukter av konspirasjon.

  1. Kjetil Hansen

   Det er ikke så interessant hvem som har skrevet artikkelen. Det interessante er informasjonen brakt frem og om det er kildehenvisninger man kan følge videre. Eventuelt kan man søke opp via søkemotorer. Om enn så lenge de fungerer. Søkemotorer kommer sjeldnere og sjeldnere med den informasjonen flertallet søker etter og mer og mer den informasjonen selskapet bak søkemotoren ønsker å fremme. F.eks. Google som fungerte veldig bra før. Fungerer fremdeles til en viss grad, men er dårlig på enkelte områder hvor morselskapet Alphabet har et ønske om å fremme en viss agenda.

   1. Espen Hansen

    Takk og amen, Google, Facebook m.fl. er på vei i en viss retning, og da er det viktig at man struper ned de som fremmer “vranglære”…

  2. Synøve Hovin

   Er enig! Når en ikke kan føre tilbake til den eller de som skriver om en ting, da bør man bli skeptisk og ta det med en klype salt.

 6. Kjell

  Ifølge Finansavisen vil de samlede norske bidragene til den omstridte Clinton-stiftelsen, summert seg til 643 millioner kroner. Om det korrekte beløpet er 643 millioner, eller 731 millioner så er det utrolig store summer det er snakk om. Hvorfor har Norge overført slike enorme summer til Clinton? Hva ligger bak? Noe er riv ruskende galt når norske politikere ikke klarer å gi penger nok til eldreomsorgen her i landet, men sløser rundt med millioner og milliarder ut i verden. Clintron stiftelsen har brukt under 10% av de pengene til veldedighet, resten har gått til luksus til Clinton og deres venner. En skam for Norge!!

Legg igjen en kommentar