Clinton epost lekkasje: 731 millioner overført fra Norge

hillary-korrupsjon
Donasjoner til Clinton stiftelsen knyttes nå til statlige gjentjenester. Samordning mellom inntekter til Clinton stiftelsen og statlige gjentjenester avsløres i nylig lekkede e-poster. Fra Norge er det blitt overført over hele 731 millioner kroner (89.600.000 dollar) til Clinton stiftelsen. Norske myndigheter har delt opp donasjonene slik at det ser mindre ut enn det faktisk er. Som gjentjeneste har norske bedrifter mottatt investeringsmuligheter i utviklingsland på vegne av det amerikanske firmaet Millennium Goals Corporation.

Avsløringene kommer som følge av nylig frigitte e-poster fra Hillary Clintons private e-postserver hjemme i hennes hjem i New York og gir et klarerer bilde av “pay-to-play” koblinger mellom Clinton i utenriksdepartementet, the Clinton Foundation og Clinton Global Initiative, og det private investerings-rådgivning og verdipapirforetaket Teneo Holdings, Inc. i Manhattan.

Norge kuttet gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen etter valgtap
Ifølge artikkel hos Hegnar.no kuttet Norge bidrag til Clinton stiftelsen med hele 83 prosent,  ned til 35,9 millioner kroner i 2016.  Det er omtrent en femtedel av de 174 millionene som stiftelsen fikk fra Norge i 2015. De årlige norske bidragene har i gjennomsnitt vært på 40 millioner kroner fra 2007 til 2013. I 2014 ble bidraget mer enn tredoblet, til 129 millioner kroner. I 2015 økte bidraget altså til 174 millioner kroner.

Clinton epost lekkasje: 731 millioner overført fra Norge

Ifølge e-poster lekket av Wikileaks skal de totale summene tilsvare 89,600,000 dollar, tilsvarende 731 millioner norske kroner.

Kilder:
clinton-foundation-donations-linked-to-state-dept-favors
Hegnar.no: Norge kutter gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen
Bill Hillary & Chelsea Clinton Foundation not rate worthy


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

9 kommentarer til “Clinton epost lekkasje: 731 millioner overført fra Norge”

 1. Ragnar Otterstad

  e-poster fra Hillary Clintons sin private

  Hva gjør ” sin” her annet enn å gi setningen et sandkassepreg !

  1. lablogic

   Den er grei. Har tatt vekk “sin” 😉

  2. Ron Morris

   Antagelig det samme som du… fordummer diskusjonen ,

 2. Erik Kristiansen

  Er det noen politikere som kan forklare det Norske folk hvordan dette har foregått uten at den vanlige mann og kvinne har blitt innformert dette hadde vel vært mer annvente penger her hjemme til eldre og trengende

 3. oddbjørn melberg

  God Høyre og AP politikk. Svindel er et bedre begrep.

 4. […] skulle vinne presidentvalget. Overføringer som har fremkommet i avsløringer fra WikiLeaks. Fra Norge er det blitt overført over hele 731 millioner (89,600,000 dollar) til Clinton stiftelsen. Trump har blitt kalt russisk agent, rasist, nazist og nå det nye, at han skal være dement eller […]

 5. Birgir Hermansen

  Det at det ikke stå oppført noen artikkelforfatter, gjør at jeg sitter igjen med: Dette lukter av konspirasjon.

  1. Kjetil Hansen

   Det er ikke så interessant hvem som har skrevet artikkelen. Det interessante er informasjonen brakt frem og om det er kildehenvisninger man kan følge videre. Eventuelt kan man søke opp via søkemotorer. Om enn så lenge de fungerer. Søkemotorer kommer sjeldnere og sjeldnere med den informasjonen flertallet søker etter og mer og mer den informasjonen selskapet bak søkemotoren ønsker å fremme. F.eks. Google som fungerte veldig bra før. Fungerer fremdeles til en viss grad, men er dårlig på enkelte områder hvor morselskapet Alphabet har et ønske om å fremme en viss agenda.

Legg igjen en kommentar