Clinton epost lekkasje: 643 millioner overført fra Norge

hillary-korrupsjon
Donasjoner til Clinton stiftelsen knyttes nå til statlige gjentjenester. Samordning mellom inntekter til Clinton stiftelsen og statlige gjentjenester avsløres i nylig lekkede e-poster. Fra Norge er det blitt overført 643 millioner kroner (89.600.000 dollar) til Clinton stiftelsen. Norske myndigheter har delt opp donasjonene slik at det ser mindre ut enn det faktisk er. Som gjentjeneste skal norske bedrifter ha mottatt investeringsmuligheter i utviklingsland på vegne av det amerikanske firmaet Millennium Goals Corporation.

Avsløringene kommer som følge av nylig frigitte e-poster fra Hillary Clintons private e-postserver hjemme i hennes hjem i New York og gir et klarerer bilde av “pay-to-play” koblinger mellom Clinton i utenriksdepartementet, the Clinton Foundation og Clinton Global Initiative, og det private investerings-rådgivning og verdipapirforetaket Teneo Holdings, Inc. i Manhattan.

Norge kuttet gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen etter valgtap
Ifølge artikkel hos Hegnar.no kuttet Norge bidrag til Clinton stiftelsen med hele 83 prosent,  ned til 35,9 millioner kroner i 2016.  Det er omtrent en femtedel av de 174 millionene som stiftelsen fikk fra Norge i 2015. De årlige norske bidragene har i gjennomsnitt vært på 40 millioner kroner fra 2007 til 2013. I 2014 ble bidraget mer enn tredoblet, til 129 millioner kroner. I 2015 økte bidraget altså til 174 millioner kroner.

Clinton epost lekkasje: 731 millioner overført fra Norge

Ifølge e-poster lekket av Wikileaks skal de totale summene tilsvare 89,600,000 dollar, tilsvarende omtrent 643 millioner norske kroner.

Oppdatert 18/9-2019. Beløpet som er overført er justert ned til 643 millioner. Det originale beløpet på 731 millioner var en direkte omregning av de 89 millionene dollar som skal ha blitt overført, og kan være feil grunnet variasjoner i valutakursene over tid. Ifølge Finansavisen er det korrekte beløpet 643 millioner. 

Kilder:
clinton-foundation-donations-linked-to-state-dept-favors
Hegnar.no: Norge kutter gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen
Wall Street Whistleblower Turns His Scrutiny on the Clinton Foundation
Charles Ortel: Clinton Foundation Facts
Finansavisen: Norge kutter gigantoverføringer til Clinton-stiftelsen


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

13 kommentarer til “Clinton epost lekkasje: 643 millioner overført fra Norge”

 1. Ragnar Otterstad

  e-poster fra Hillary Clintons sin private

  Hva gjør ” sin” her annet enn å gi setningen et sandkassepreg !

  1. lablogic

   Den er grei. Har tatt vekk “sin” 😉

  2. Ron Morris

   Antagelig det samme som du… fordummer diskusjonen ,

 2. Erik Kristiansen

  Er det noen politikere som kan forklare det Norske folk hvordan dette har foregått uten at den vanlige mann og kvinne har blitt innformert dette hadde vel vært mer annvente penger her hjemme til eldre og trengende

 3. oddbjørn melberg

  God Høyre og AP politikk. Svindel er et bedre begrep.

 4. […] skulle vinne presidentvalget. Overføringer som har fremkommet i avsløringer fra WikiLeaks. Fra Norge er det blitt overført over hele 731 millioner (89,600,000 dollar) til Clinton stiftelsen. Trump har blitt kalt russisk agent, rasist, nazist og nå det nye, at han skal være dement eller […]

 5. Kjell

  Ifølge Finansavisen vil de samlede norske bidragene til den omstridte Clinton-stiftelsen, summert seg til 643 millioner kroner. Om det korrekte beløpet er 643 millioner, eller 731 millioner så er det utrolig store summer det er snakk om. Hvorfor har Norge overført slike enorme summer til Clinton? Hva ligger bak? Noe er riv ruskende galt når norske politikere ikke klarer å gi penger nok til eldreomsorgen her i landet, men sløser rundt med millioner og milliarder ut i verden. Clintron stiftelsen har brukt under 10% av de pengene til veldedighet, resten har gått til luksus til Clinton og deres venner. En skam for Norge!!

 6. Svein

  Sakset fra en kommentar på Facebook: “Hvorfor har den norske regjeringen overført mellom en halv og en milliard kroner til Clinton-fondet”
  Hvorfor vil ingen ta i de mer konkrete tallene jeg har forsøkt å få frem i flere år?. Vi snakker 2,3 milliarder til Clintons på 7 år. Det er jo tilogmed dokumentert. Steigan vet dette. Finansavisen vet dette, Dagbladet vet dette, NRK vet dette, men likevel er det bare snakk om noen hundre millioner. Lindtner øker riktignok beløpet noe (500 til en milliard) MEN DET ER OVER 2,3 MILLIARDER, HALLOOO!
  Her er fakta, og det finnes mer. Dette kom opp på noen googlesøk.
  På 8 mnd og 11 dager (01.06.12 – 12.02.13) fikk Clintons tilsammen 1,3 milliarder fra Jens og de rødgrønne. Dette burde få stor oppmerksomhet da begge like etter gikk for å forberede ny jobb.
  CLINTON FUNDATION FIKK 410 MILLIONER I BISTAND FRA NORGE – (Finansavisen 05.05.15)
  – Hillary Clinton fikk 500 millioner grunner til å elske Norge – (Aftenposten 01.06.12)
  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-fikk-500-millioner-grunner-til-a-elske-Norge-6841773.html
  – Regjeringen blar opp 800 millioner til Clinton-stiftelsen – (12. februar 2013) http://www.tv2.no/a/3986650
  – Gir 140 millioner til Clintons hiv/aids-fond – (Aftenbladet 13.07.2007) http://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Norge-gir-140-millioner-til-Clintons-hivaids-fond-2268731.html
  – Norge gir 23 millioner til Bill Clinton-stiftelse – (Teknisk ukeblad 24. sep.2012) http://www.tu.no/klima/2012/09/24/norge-gir-millioner-til-clinton-stiftelse
  – Norge støtter Bill Clinton med 30 millioner – (31.10.2006) http://www.ledelse.as/nyheter/norge-stotter-bill-clinton
  – Regjeringen gir 140 millioner kroner til Bill Clintons stiftelse – (Aftenposten 19.02.15) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hillary-Clinton-kritiseres-for-pengestotte-fra-utlandet-7907240.html
  – Brende gir 265 millioner til Clinton-prosjekt – (Aftenposten – 21. nov. 2014) http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Brende-gir-265-millioner-til-Clinton-prosjekt-7796701.html
  Tilsammen 2308 milliarder…

 7. Terje Ljøstad

  Dette vil nok vise seg å være mer ondskapsfullt enn bare “pay for play ” skal dere se! Når verden finner ut hva The Clinton Fpundation (CF) ! egentlig baler på mied, inn med fake hjelpeprogram i katastrofeområder, og tyveri og bortføring av foreldreløse barn som valser rundt i ruinene etter katastrofen. De samler inn haugevis med penger under katastrofer som dukker opp, av rikfolk og regjeringer, og det er ingen av donorene som hverken lurer eller skriker opp når bare få prosent av pengene går til hjelp eller oppbygging ! Hillary ‘s kallenavn/ kode som Secret Service brukte på henne da hun var førstedame var “Evergreen” og jeg regner med at både “Evergreen shipping ” ,” Hillary Evergreen ” og andre foretak kalt “Evergreen” vil bli allment belyst når sannheten om handelen med mennesker og spesielt barn kommer til overflaten! Alt annet CF holder på med er dekkoperasjoner og fusk, men handelen med barn, barn er de sinnsykt rikes foretrukne valuta, er CF’s hovedgeskjeft! Og så , kan man si, så blir det morro etterhvert å høre hva Norges og andres forklaring er på hva alle disse pengene var betaling for! Jajamensan!

Legg igjen en kommentar