Prest halshugget i Frankrike

gisseldrama-prest-halshugget-asylsokere-frankrike

To bevæpnede menn med kniver brøt seg inn i en kirke i den lille byen Saint-Etienne-du-Rouvray i Nord-Frankrike, i løpet av en formiddagsmesse og tok fem gisler. Anti-terror enheter ankom umiddelbart stedet.

Gisseltakerne skal ha kuttet strupen på en prest. Ifølge enkelte medier skal presten ha blitt halshugget. Et annet gissel er alvorlig skadd. De to gisseltakerne ble begge drept av spesialstyrker, bekrefter en talsmann for det franske innenriksdepartementet ifølge AFP. Tre sognebarn ble såret i angrepet, ifølge erkebiskop av Rouen. Enkelte franske medier frykter det dreier seg om nok et nytt angrep fra islamistiske terrorister, selv om gjerningsmennenes identitet ikke er offentliggjort enda.

Oppdatering: Ifølge Frankrikes president François Hollande skal de to gisseltakerne ha uttalt at de var fra en gruppe tilknyttet Den islamske stat (IS).


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Prest halshugget i Frankrike”

    1. Arne

      Så klart ingen religionskrig. Helt tilfeldig at det nesten alltid er muslimer og nå inne i en kirke for å ta livet av en gammel prest. Skammelig

Legg igjen en kommentar