KUPPFORSØK I TYRKIA – HÆREN SIER DE HAR OVERTATT MAKTEN

erdogan

Det kommer meldinger om en stor eksplosjon i Ankara og parlamentsbygningen skal være omringet av stridsvogner. Militæret hevder de har overtatt makten og det er kaotiske tilstander i den tyrkiske hovedstaden. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

Det skal være innført portforbud og unntakstilstand i hele Tyrkia. Det meldes om kampfly, helikoptere og skyting i hovedstaden. Erdogan skal være i skjul og oppfordrer folk til å protestere i gatene. Ifølge Reuters uttaler representanter for det tyrkiske militæret at de har kuppet makten i Tyrkia. Like før midnatt ble det meldt om en eksplosjon ved den statlige TV-stasjonen og helikoptre skal ha åpnet ild i nærheten.

Ifølge tyrkisk fjernsyn skal to broer i Istanbul være stengt. Det gjelder både Bosphorus-broen og Faith Sultan Mehmet-broen i storbyen vest i Tyrkia. Et stort antall ambulanser er sendt til det militære hovedkvarteret i Ankara. ifølge NBC skal Erdogan ha søkt om asyl i Tyskland, men fått avslag. Han blir nå flydd mot London i håp om å få lande der.

Sist oppdatert 16/07-2016 kl 01:22


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar