Håndgranat kastet inn i pizzarestaurant i Sverige

granat-politistajon

Alt tyder på at det var en håndgranat som eksploderte inne på en pizzarestaurant i Uppsala i Sverige på sankthansaften. Teknikere har funnet spor på stedet som de mener kommer fra en håndgranat, ifølge Uppsala politiets talsmann Christer Nordström.

Det har vært omfattende materielle skader. Eksplosjonen forårsaket også en vannlekkasje i rommet. I løpet av dagene fortsetter undersøkelser av lokalene mens politiet ved såkalt intern rekognosering prøver å identifisere mulige gjerningsmenn. Et vitne skal ha sett to personer som forlot stedet på moped ved gjerningstidspunktet. Den tekniske etterforskningen er nesten fullført. Det er mistanke om at en håndgranat kastet inn gjennom et knust vindu, sier Christer Nordström.

Det skal ha vært flere tilfeller av granatangrep de siste årene i Sverige. Bare i 2015 var det registrert minst 30 tilfeller av eksplosjoner forårsaket av granater. I Sverige har man ført en svært liberal innvandringspolitikk og sliter i dag med voldeligheter spesielt i områder som Malmø. Det har også vært ett tilfelle hvor innvandrerungdom har kastet en skarp granat direkte på en politipatrulje. I tillegg til det har det vært kastet granat inn på et sosialkontor og til en barnefamilie som lå og sov.

 

 

Kilder:
UNT.SE
Barnefamilie utsatt for granatangrep i Malmö (NRK)

Share This:

Related posts

Leave a Comment