Merkel til angrep mot ytringsfriheten

Tyrkias presiden Erdogan er svært misfornøyd med et dikt som en tysk satiriker har laget om han. Så misfornøyd er han, at han har fått Tysklands forbundskansler Angela Merkel til å tillate straffeforfølgelse av den tyske komikeren. Ja, du leste riktig. Erdogan krever at han skal være i stand til å straffeforfølge den tyske statsborgeren for sin humor og Merkel har tillat akkurat det.

Angela Merkel åpner altså for muligheten for å stille en av sine egne borgere for retten for å gjøre narr av en bølle med dype bånd til ISIS, som beskrevet i en rapport fra 2015: “Erdogan har dypt samarbeid med ISIS gjennom logistikk, etterretning og satellittbilder.” Ifølge Egyptisk etterretning skal “tyrkisk etterretning gi satellittbilder og andre data til ISIS, med særlig vekt på posisjoner til kurdiske krigere og lagringsplasser for deres våpen og ammunisjon.”

IW

Share This:

Related posts

One Thought to “Merkel til angrep mot ytringsfriheten”

  1. […] Tyskland vedtar ny omfattende lov om sensur av såkalte hatefulle ytringer på sosiale medier. Loven heter «The Network Enforcement Act» åpner for å bøtelegge selskap som Facebook, Twitter og andre sosiale medier med over 2 millioner brukere, med bøter tilsvarende 478 millioner norske kroner dersom de ikke klarer å fjerne «hatefulle ytringer» i tide. Flere menneskerettighetsaktivister er redd loven vil bli brukt som unnskyldning til å sensurere ytringer istedet. Angela Merkel har tidligere tillatt straffeforfølgelse av en tysk komikeren for å gjort narr av Erdogan. […]

Leave a Comment