Panama papirene – Informasjonen du ikke får se

Panama papers
Den som har lekket de såkalte Panama papirene ser ut til å genuint ønske å eksponere et system som lar de ultra rike skjule sine massive verdier, ofte inntjent gjennom korrupsjon eller annen ulovlig virksomhet. Disse Panama advokatene er med på å skjule en vesentlig andel av de aller rikeste sine verdier og den massive lekkasjen av dokumenter burde være en fantastisk hendelse.

Dessverre har varsleren gjort den store feilen å overgitt materialet til de store internasjonale mediabedriftene. Bedrifter som nettopp blir eid, og styrt av noen av de aller rikeste i verden. Noen av de aller rikeste, som uten tvil også skjuler sin rikdom i skatteparadis for å unngå skatt og nærmere ettersyn som kan avsløre kriminell virksomhet. Derfor er også de fleste artiklene fokusert i vennekretsen rundt Putin, Assad og andre politiske personer som ikke spiller ball med den øverste delen av de ultra rike. Russlands rikdom er en bitte liten del av pengene som er gjemt bort ved hjelp av Mossack Fonseca.

The Guardian og BBC har eksklusiv tilgang til databasen som du og jeg ikke får se. Hva kan man forvente? Lekkasjen blir administrert av en gruppe som kaller seg “International Consortium of Investigative Journalists”, og som er finansiert og organisert av USAs “Center for Public Integrity”. Deres finansiører omfatter:

Ford Foundation
Carnegie Endowment
Rockefeller Family Fund
W K Kellogg Foundation
Open Society Institute (Soros)

Blant mange flere. Så ikke forvent en ekte og balansert utgave av avsløringene rundt Panamas skatteparadis. De aller skitneste hemmelighetene rundt vestlige selskaper vil nok forbli upublisert., om enn så lenge.

craigmurray.org.uk

Share This:

Related posts

One Thought to “Panama papirene – Informasjonen du ikke får se”

  1. Mark

    Ikke en amerikaner har blitt nevnt til tross for at det er flest amerikanerne som skjuler penger i slike skatteparadis.

Leave a Comment