India kutter Monsanto royalty med 70%

Genetisk modifiserte avlinger
Den indiske landbruksministeren har bekreftet at royalties til bioteknologigiganten Monsanto for sine genmodifiserte bomull frø vil bli avkortet til 49 rupees (6,16 kroner) for en liten pakke, som beløper seg til en 70 prosent reduksjon fra dagens nivå. Monsanto truer med å “trekke seg ut” i respons.

I en handling mot det frø-monopoliserende selskapet, som også tilfeldigvis introdusere genmodifiserte bomullsfrø ulovlig inn i landet, har den indiske regjeringen også avkortet prisen på pakker med 400 gram med genmodifiserte bomullsfrø til 800 rupees (ca 100 kroner). Monsanto driver virksomhet i India under navnet Mahyco Monsanto Biotech, eller MMB, som et felles selskap med Maharashtra Hybrid Seeds Co. Samarbeidet gjør at Monsanto kan samle inn handelsavgifter, eller royalties .

Ønsker du økologiske produkter fri for GMO? Sjekk ut KostholdsButikken.no
Helsekost og kostholdsprodukter

Share This:

Related posts

Leave a Comment