UD forsvarer salg av militært utstyr til Saudi-Arabia

saudia-arabia-globe-vapeneksport-fra-norge
Saudi-Arabia, et islamsk eneveldig monarki uten religionsfrihet, pressefrihet, ytringsfrihet eller demokrati. Skyldig i systematiske brudd på menneskerettighetene. Også skyldig i å bruke klasebomber mot befolkningen i Jemen.

I 2014 solgte Norge våpen og annet militært utstyr for 56 millioner kroner til de krigførende partene i Jemen, deriblant Saudi-Arabia. Europa-parlamentet vil nå ha slutt på denne praksisen og ønsker våpenembargo mot Saudi Arabia. Norge har generelt et strengt lovverk og retningslinjer for eksport av militært utstyr, likevel forsvarer Utenriksdepartementet salg til Saudi-Arabia. Statssekretær Tore Hattrem (H) har tidligere forsvart eksporten i Dagbladet

Kilder:
DagBladet
DagBladet


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “UD forsvarer salg av militært utstyr til Saudi-Arabia”

  1. Siri

    Syke folk som forsvarer salg til slike terroristregimer som Saudi-Arabia

    1. Kun paintball burde vært lov- og vannballonger..

Legg igjen en kommentar