Saudi-Arabia bruker ulovlig klasebomber mot sivilbefolkningen i Jemen

saudia-arabia-bruker-ulovlig-klasebomber-i-jemen
Human Rights Watch (HRW) har undersøkt bruk av klaseammunisjon i fem angrep utført av den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen. Flere sivile skal ha blitt skadet i angrepene. Ammunisjonen, som er produsert av et amerikansk selskap, er forbudt i befolkede områder.

Klaseammunisjon har blitt solgt under forutsetning om at de ikke skal brukes i sivile områder. Klasebombene skal likevel ha blitt brukt mot sivile mål ifølge menneskerettighetsorganisasjonen HRW. Blant annet mot en fiskerlandsby i april i fjor. Representanter for gruppen har vært på åstedene og samlet ammunisjon fra bakken. “Det er veldig klart for oss at disse klaseammunisjonen blir brukt og forårsaker sivile tap”, uttaler Mary Wareham, advokatdirektør for avdeling for våpen hos Human Right Watch.

Kilde: Human Rights Watch

Share This:

Related posts

4 Thoughts to “Saudi-Arabia bruker ulovlig klasebomber mot sivilbefolkningen i Jemen”

 1. Siri

  Skulle ønske norsk media kunne skrive mer om menneskerettighetsbruddene til Saudi Arabia og våre andre allierte og mindre negativt om alle som er imot den evige krigføringen til vesten for verdensherredømme.

  1. Ole

   Enig! Men det passer vel ikke helt med agendaen deres

 2. Hvor kommer disse klasebombene fra ?
  Er det mulig at de blir solgt fra Norge eller deler av den ?

 3. […] 4. mars 2016lablogic Saudi-Arabia, et islamsk eneveldig monarki uten religionsfrihet, pressefrihet, ytringsfrihet eller demokrati. Skyldig i systematiske brudd på menneskerettighetene. Også skyldig i å bruke klasebomber mot befolkningen i Jemen. […]

Leave a Comment