Asteroide på størrelse med kjøpesenter nærmer seg jorden

Asteroide snisser jorden
Et sted mellom Mars og månen suser en steinblokk på størrelse med et kjøpesenter gjennom rommet og den har kurs mot jorden. Lørdag 5. mars vil asteroiden 2013 TX68 sneie jorden. Ifølge beregninger vil asteroiden kunne passere oss med en avstand på inntil 17.000 kilometer, noe som er svært lite i kosmologisk sammenheng. Ikke så betryggende er det at romfartsmiljøet ikke kan være helt sikre på hvor nærme asteroiden vil komme. Årsaken er at de kun har fått observert den i tre dager før den forsvant ut av synsfeltet og man er avhengig av observasjoner over lengre tid for å fastsette mer nøyaktige anslag.

Asteroiden er anslått å være i overkant av 30 meter i diameter, noe som tilsier at den er nesten dobbelt så stor som objektet som eksploderte i atmosfæren over Russland i 2013. Da ble 1100 mennesker skadet av sjokkbølgen.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

3 kommentarer til “Asteroide på størrelse med kjøpesenter nærmer seg jorden”

 1. Ben Raw

  30 meter i diameter- må være et lite kjøpesenter det da..

  1. Ole

   Mini-kjøpesenter, bensinstasjon kanskje?

   1. Wilfred Hall

    “Brustabu” 🙂

Legg igjen en kommentar