Planlegger Tyrkia invasjon av Syria?

tank-illustrasjonsbilde
Ifølge lokale kurdere forsøker Tyrkia å flytte grensen ved å ta seg inn i Syria og bygge skanser inne i området. Observasjoner på den tyrkisk-syriske grensen gir grunn til å tro at Tyrkia forbereder en militær invasjon av Syria, ifølge Igor Konashenkov talsmann for det russiske forsvarsdepartementet.

Tyrkia har nektet Russland å fly observasjontokt i grenseområdet slik de har krav på ifølge den såkalte “Open Skies” avtalen. Russland på sin side mener Tyrkia ønsker å skjule sin ulovlige militær aktivitet på grensen til Syrias ved forsøk på å hindre observasjoner. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har det foregått 32 utenlandske observasjons med fly i russisk luftrom i 2015, i samsvar med avtalen, fire av dem utført av tyrkiske observatører. Konashenkov uttaler også at Russland har styrket alle typer etterretning og overvåkingsvirksomhet i Midt-Østen.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar