Amerikanske byer anlegger sak mot Monsanto

Nye søksmål mot Monsanto
Berkeley Bystyret har enstemmig bestemt seg for å saksøke Monsanto og holde de ansvarlig for kostnadene ved å rense opp forurensning som byen mener er knyttet til selskapets produkter. Rådets 6-0 stemme på tirsdag betyr at Berkeley blir med Oakland, San Jose, San Diego og Washington, i innlevering av søksmål mot Monsanto. Monsanto er en bioteknologisk selskap innenfor landbruk basert i St. Louis. Selskapet har vært under hard kritikk i en årrekke for å overkjøre små lokale bønder med sin evige søken etter patent på liv i form av genmodifiseringer og patenter herunder. De er også kommet under hard kritikk for sprøytemiddelet Roundup, som har vist seg å være opptil 1000 ganger mer giftig enn tidligere antatt.

Byrådspolitiker Kriss Worthington, som ledet arbeidet med saken, sa i dag at det er mulig at Berkeley’s søksmål vil bli kombinert med andre saksøkere mot Monsanto. Videre uttaler Worthington at “Monsantos forurensende spredning av PCB var en forbrytelse og at oppreisningen for denne avskyelige miljøkriminaliteten bør komme fra Monsantos fortjeneste, ikke fra skattebetalernes lommer.”


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar