Iran frigir 10 amerikanske marinesoldater

Amerikanske marinesoldater anholdt av Iran etter feilnavigering
Amerikanske marinesoldater anholdt av Iran etter feilnavigering
Irans Revolusjonsgarde har frigitt 10 amerikanske marinesoldater, som ble anholdt, etter at båtene deres forvillet seg inn i iransk territorialfarvann. Den islamske republikkens militære er overbevist om hendelsen ble forårsaket av feil ved navigasjonsutstyret. Irans hærsjef, generalmajor Hassan Firouzabadi, sa hendelsen bør være en advarsel til haukene i Washington.

Kontreadmiral Ali Fadavi, sjefen for den islamske revolusjonsgardens marine, uttaler at et amerikansk hangarskip i regionen opptrådte “provoserende” i kjølvannet av hendelsen. Han sa også at den iranske utenriksminister Javad Zarif har krevd en formell unnskyldning fra USAs utenriksminister John Kerry for brudd på Irans suverenitet.

Share This:

Related posts

Leave a Comment