PST drev mobilovervåking i strid med loven

PST drev ulovlig overvåking
Politiet og PST unnlot bevisst å varslet tilsynsmyndighetene om mobilovervåking. Loven krever dette og nå skjerpes kravene til varsling. Fra nå av må politiet og PST varsle om all bruk av mobilovervåking og all bruk av falske basestasjoner skal varsles og loggføres. Identitets-fanging ved mobilovervåking skal nå loggføres med sted, gps-posisjon, tidsrom og hvilken operatør politiet gir seg ut for å være. Informasjonen skal lagres i minst ett år.

I fjor avslørte Aftenposten at norsk politi og Politiets sikkerhetstjeneste drev mobilovervåking i strid med loven. De unnlot bevist å varsle tilsynsmyndighetene, slik loven krever, da det ble brukt falske basestasjoner til å overvåke mobiltelefoner i Norge. Flere av disse var plassert rundt stortinget og andre sensitive steder. Arne Christian Haugstøyl oppsiktsvekkende og selvmotsigende kommentar viser klart at PST ikke har rent mel i posen, eller at han jobber for andre. Han uttaler følgende (se video): “At for PST har det ingen hensikt å løpe rundt å prøve å finne utstyret, for oss er det viktig å jobbe forebyggende”


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar