USA: Væpnede demonstranter har okkupert hovedkvarteret til villdyrreservat

Bundy ranch part 2
Bundy ranch part 2
Væpnede demonstranter, inkludert tre sønner av en Nevada rancher Bundy som kjempet mot at styresmaktene skulle overta jorden deres i 2014, har lovet å okkupere en føderal bygning i Oregon for “så lenge det er nødvendig”. De protesterer mot rettsforfølgelse av en far og sønn som er fengslet beskyldt for å brenne 130 dekar jord. Aktoratet påstår brannen ble satt til å skjule ulovlig jakt, men rancheiere, som står overfor fem år i fengsel, og demonstrantene som støtter dem sier fengslingen er enda et ledd i å overta jorden deres.

“Vi har ingen intensjoner om å bruke makt på noen, (men) hvis maktmidler blir brukt mot oss, vil vi forsvare oss,” sier Ammon Bundy samtidig som han utstedet en bred appell for andre å støtte dem i okkupasjonen av den føderale bygningen. De hevder å ha så mange som 100 støttespillere. Okkupasjonen kom kort tid etter 300 mennesker paraderte gjennom byen Burns til støtte for de fengslede.

“Det beste mulige utfallet er at gårdbrukere som har blitt kastet ut av området, får komme tilbake og gjenvinne landet deres, og ‘nasjonalparken’ vil bli stengt for alltid, og den føderale styresmaktene vil gi avkall på en slik kontroll”

Kilde: OregonLive


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “USA: Væpnede demonstranter har okkupert hovedkvarteret til villdyrreservat”

  1. […] av LaVoy Finicum, en av demonstrantene involvert i den uker lange okkupasjonen av hovedkvarteret til et villdyr-reservat som har lagt beslag på flere gårder i området, har […]

Legg igjen en kommentar