Saksøkes over kontroversielle kroppsskannere

KroppsskannereRed. | NY1.NO
TSA har blitt rammet av søksmål bare dager etter det i det stille ble introdusert nye regler som forbyr reisende å reservere seg mot etatens kontroversielle nakne-kroppsskannere. Teknologien ble utviklet på 90-tallet i USA hvor kroppsscannere brukes i stor utstrekning. Rutinemessig bruk av slike apparater reiser spørsmål knyttet til personvern og grunnleggende menneskerettigheter.

Aktivist Jonathan Corbett, som så kjent avslørte at TSA sine kroppsskannere er ubrukelig i å oppdage gjenstander som oppbevares i skjulte lommer, kastet ikke bort tiden, men organiserte et søksmål i et forsøk på å gjenopprette reisende sin rett til reservere seg mot skanningen.

Teknologien bak kroppsskannerne er basert på høyfrekventerte radiobølger som produserer et detaljert 2D eller 3D-bilde av kroppen. Det fins flere typer maskiner med ulike bølgelengder og strålingsnivå. De nye maskinene viser riktignok ikke din nakne kropp til kontrollørene, slik som de eldre typene. Kroppen din vil uansett bli skannet og hva som senere gjøres med bildene av kroppen din, er på dette tidspunktet ikke bekreftet av uavhengige kilder.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Saksøkes over kontroversielle kroppsskannere”

  1. Siri

    Liker ikke tanken på at den typen bilder kan komme på avveie.

  2. Ole Jonny

    Hva skjedde med disse nakenskannerne? Ble de forbudt?

Legg igjen en kommentar