Psykisk syk kvalt til døde – Spesialenheten dømt til å utlevere video

Politi - illustrasjonsbilde
Politi – illustrasjonsbilde
Spesialenheten tapte mot NRK som nå får utlevert overvåkningsvideoen som viser da Erik Are Stedt (35) døde under pågripelse på Oslo legevakt. Foreldrene hans mener avgjørelsen vil føre til større rettssikkerhet. Spesialenheten for politisaker og senere Riksadvokaten henla saken, og har konkludert med at ingenting straffbart har skjedd. Spesialenheten har møtt kritikk fra flere hold for ikke å være uavhengig. Spesialenhetens ansatte er tidligere politifolk og i nesten alle tilfeller henlegges sakene. I 2008 ble 94% av alle saker henlagt.

NRK har gått rettens vei for å få innsyn i overvåkningsvideoen fra den aktuelle kvelden, men har fått avslag i både tingretten og lagmannsretten. Høyesterett har behandlet anken, og kommet frem til at den europeiske menneskerettighetskonvensjonen gir mediene rett til innsyn i videoen. Spesialenheten plikter å utlevere den delen av overvåkingsopptaket som viser at avdøde forsøker å forlate Oslo legevakt, og fram til et kvelertak utført av en ambulansesjåfør fører til at han dør, ifølge kjennelsen.

Kilder:
NRK
Spesialenheten- Wikipedia


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar