Fem nordmenn pågrepet for bruk og salg av “ondsinnet” programvare

Flere unge norske menn pågrepet
Fem menn mellom 16 og 24 år er pågrepet for besittelse, bruk og salg av skadelig dataprogramvare i Norge. De fem pågripelsene er en del av en rekke pågripelser i Europa, organisert av Europol. Det er gjort beslag av større mengder datautstyr, og en rekke kontoer på internett. Programvaren som er funnet hos flere av de siktede kalles Remote Access Trojan. Denne programvaren er designet for å overta kontrollen over andres datamaskiner – slik kan man logge andres tastetrykk, hente ut passord og personlig informasjon, stjele dokumenter, bilder og videoer og se andres webkamera i sanntid. En av de siktede erkjenner å ha drevet en nettbutikk som solgte slik programvare.

De norske aksjonene er en del av en Europol-initiert aksjon kalt OP Falling STAR som retter seg mot datakriminelle i flere europeiske land. Denne uken er det gjort pågripelser i Romania og Frankrike, i tillegg til i Norge.

Share This:

Related posts

Leave a Comment