Irak krever Tyrkia trekker tropper ut fra Nord-Irak

Tyrkiske tropper går inn i Irak
Tyrkiske tropper går inn i Irak
Den irakiske regjeringen har krevd at Tyrkia trekke mer enn 100 tyrkiske styrker som har gått inn i Irak med stridsvogner og artilleri for påstått “trening” av tropper nær IS-okkupert Mosul. Bagdad understreker at styrkene er et brudd på Iraks suverenitet. Det irakiske utenriksdepartementet sier i en uttalelse tidlig lørdag at de tyrkiske troppene handler i strid med landets suverenitet, og krever at styrkene trekke seg ut umiddelbart.

Rundt en regiment med pansrede stridsvogner og artilleri har kommet inn i det nordlige Nineveh området, ifølge den irakiske statsministerens kontor. Irakiske myndigheter oppfordrer Tyrkia til å respektere gode naboforhold og å trekke seg umiddelbart fra irakisk territorium “, heter det i en uttalelsen, videre understrekes det at de tyrkiske troppene har kommet inn “uten anmodning eller autorisasjon fra irakiske føderale myndigheter, “og er et” alvorlig brudd av irakisk suverenitet.”

Share This:

Related posts

Leave a Comment