NATO sender krigsskip og jagerfly til Tyrkia

tyrkiske-statsministeren
Ahmet Davutoğlu
NATO sender millitært utstyr og personell for å støtte Tyrkia for en videre opptrapping av krisen med Russland, etter at Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly forrige uke. Et russisk redningshelikopter på leting etter overlevende, ble sprengt av terrorister utstyrt med amerikanske tow raketter! Etter disse hendelsene har Russland igangsatt operasjon «Total Destruction» hvor de kommer til å stenge grensen mellom Syria og Tyrkia. Operasjonen inkluderer krigsskip, jagerfly,ubåter og et avansert rakettsystem i kampen mot IS og deres støttespillere. Tyrkia har fått kritikk for å støtte IS og andre terrororganisasjoner inne i Syria, både med oppkjøp av olje og smugling av våpen og terrorister inn i Europa. Noe som allerede har fått store konsekvenser da minst 128 ble drept i terrorangrep i Paris

For kort tiden siden mante Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg til en deeskalering av krisen. Stoltenberg er tidligere anmeldt for krigsforbrytelser for bombingen av Libya, det mest fremgangsrike landet i Afrika. Nå sender altså NATO inn millitært personell og utstyr til Tyrkia. Støtten fordeler seg slik: Spania sender rakettsystem, USA F15 fly, Storbritania jagerfly, Danmark, Tyskland med andre sender skip. Det er også opprettet en såkalt hotline med Tyrkia.

Share This:

Related posts

One Thought to “NATO sender krigsskip og jagerfly til Tyrkia”

  1. Person

    Det som er forkastelig er at media så forsøker man å bortforklare koblingen til Tyrkia sin nedskytning av det russiske flyet. Sikkert fordi det ikke skal være mulig å kunne gi skylden på starten av denne (atom)krigen til Tyrkia/NATO. Eskaleringen av denne krisen startet når Tyrkia skjøt ned Russland sitt fly med vilje fordi de ødelagte for å handle med IS-olje og tjene sine millioner svart. Tyrkia er skyld i at dette eskalerer og eneste grunnen til at de tør å gjøre dette er fordi de vet de har NATO i ryggen. Skammelig!

Leave a Comment