Asylmottak slipper søknadsplikt og nabovarsel

Bygningsarbeider
Bygningsarbeider
En midlertidig forskrift fra regjeringen skal sørge for raskere etablering av asylmottak. Forskriften gjør at asylmottak kan opprettes uten søknadsplikt, formell nabovarsel, samt en rekke andre kvalitetskrav.

Naboer føler seg overkjørt. På Bolkesjø i Notodden kommune i Telemark skal et lokalsamfunn med kun 40 fastboende få et asylmottak som skal huse 580 beboere. I Kongsberg reagerer naboer på UDIs planlagte asylmottak i høyskolens tidligere lokaler. I Oslo har byrådet fått kritikk fra naboer for en planlagt asyllandsby, for 1000 personer, som skal etableres i et friområde.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar