Jihadister har tatt 170 gisler i Mali – Syv drept

170 tatt som gisler på hotell i Mali
170 tatt som gisler på hotell i Mali
Oppdatering: President Ibrahim Keita har bekreftet at det offisielle dødstallet etter angrepet er 21.

Væpnede menn har tatt 170 mennesker som gisler inne på et Radisson Blu-hotell i sentrum av Malis hovedstad Bamako. Ifølge hotellkjeden Rezidor Hotel Group holder angriperne 140 gjester og 30 ansatte som gisler. Jihadister skyter inne i korridorene, ifølge en sikkerhetskilder. Terroristene skal ha gått fra rom til rom og bedt folk lese opp vers fra koranen. Angriperne skal ha ropt «Allahu akbar» («Gud er størst») da de tok seg inn på hotellet.

Sikkerhetsstyrker har nå stormet hotellet. Myndighetene opplyser at minst syv mennesker er drept, inkludert fire soldater. Spesialstyrkene har frigitt et titall mennesker. Skudd fra automatvåpen kunne høres fra utsiden av hotellet, og det skal være brukt granater i angrepet, ifølge AP.

Saken oppdateres

Share This:

Related posts

Leave a Comment