Nye søksmål underveis mot Monsanto

Genetisk modifiserte avlinger
Advokatfirmaer rundt om i USA står i kø for å hjelpe saksøkere i hva som kan bli et massesøksmål mot giganten Monsanto. Saksøkerne hevder at ugressmiddelet Roundup forårsaker kreft hos jordbruksarbeidere og andre som er utsatt for det kjemiske middelet. Det siste søksmålet ble innlevert onsdag av tre advokatfirmaer som representerer tre forskjellige saksøkere.

Søksmålene ligner andre søksmål levert forrige måned som anklager Monsanto for å ha visst at hovedingrediensen i Roundup, glysofat, var svært helseskadelig. Videre at Monsanto har ledet en langvarig kampanje med feilinformasjon for å overbevise myndigheter, bønder og den generelle befolkningen at Roundup var trygt.

Rettsakene kommer i kjølvannet av Verdens Helseorganisasjon erklæring i mars om at det var tilstrekkelig bevis for å klassifisere glysofat som trolig kreftfremkallende for mennesker.

Kilde:
Reuters

Share This:

Related posts

4 Thoughts to “Nye søksmål underveis mot Monsanto”

 1. Lise Hansen

  Monsanto må ta seg en pille! Vi vil ikke ha giften deres! Ikke spiser de GMO selv, så hvorfor skal vi spise søppelet de lager fullt i modifisert mat og sprøytemidler. Fysj og fy!

 2. […] etter patent på liv i form av genmodifiseringer og patenter herunder. De er også kommet under hard kritikk for sprøytemiddelet Roundup, som har vist seg å være opptil 1000 ganger mer giftig enn tidligere […]

 3. Erik Wilton

  Nå i dag 2. Pinsedag 2016 på Nyhetene kl. 21:00 ble det hevdet at Roundup ikke er kreftfremkallende, og ikke er farlig og få i seg via mat.

  Kjære medmenneske – kast naiviteten bort og bli paranoid i denne gale verden. Monsanto er ikke noe annet en et manipulerende selskap som bruker enorme resurser for og fremme sine kjemiske giftstoffer til og møte verdens matvare mangel – som igjen er en forutbestemt måte og få ned befolkningen på verdens basis gjennom forgiftet mat!
  http://www.naturalnews.com/SearchResults.asp?pr=NN&query=monsanto

 4. Mattilsynet gjentar seg selv i det evindelige om at Round up ikke fremlkaller kreft og at giften forsvinner etter en tid , dette er ren løgn – Mattilsynet har som sitt mantra at korn, frukt- og grønnsaker i Norge ligger «trygt innenfor grenseverdiene» med hensyn til sprøytemiddelrester og andre giftstoffer. Det Mattilsynet ikke forteller er at grenseverdiene til stadighet mangedobles. For verdens mest utbredte sprøytegift, Roundup, har Mattilsynet nylig vedtatt å 100-doble de tillatte mengdene. For fem andre giftstoffer ble det gjennom EU i februar lagt opp til mer enn 100-dobling.
  Mattilsynet har gjennom flere tiår godkjent sprøytemiddelet Roundup på basis av tester utført etter oppdrag fra produsenten Monsanto ved tre amerikanske laboratorier på 1970- og 80-tallet. Det Mattilsynet ikke forteller er at to av laboratoriene etter frigivelsen av testprotokollene nylig er blitt stengt og ledelsen idømt bøter og fengselsstraff som følge av vitenskapelig “uredelighet”:https://mayharrietdotcom.wordpress.com/2016/01/22/hva-mattilsynet-ikke-forteller-deg/

Leave a Comment