USA sender kampfly til Syria – Putin klargjør Russlands forsvar i tilfelle atomkrig

f-15c
USA sender kampfly til Syria
USA sender kampfly utstyrt med luft-til-luft våpen til regionen. Russlands militære intervensjon i Syria til støtte for regimet til Bashar al-Assad har gjort amerikanske operasjoner i landet vanskeligere. Selv om begge land angivelig kjemper mot ISIS, er det tvilsomt om deres strategier i Syria er forenelig med hverandre.

Pentagon kunngjorde i forrige uke at de ville sende opp til et dusin F-15Cs til Incirlik flybase i Tyrkia for operasjoner over Syria. F-15Cs er kun bevæpnet med luft-til-luft våpen, noe som gjør flyet unødvendig i operasjoner mot ISIS, som ikke har noe fungerende flyvåpen.

Russlands president Vladimir Putin har beordret sitt sikkerhetsråd om å vurdere Russlands beredskap til å overleve en kjernefysisk, kjemisk eller biologisk katastrofe og har bedt dem til hamstre nødvendig verneutstyr. Den russiske presidenten har også foreslått overfor rådet at Russland bør begynne å utvikle og produsere personlig verneutstyr mot kjernefysiske, biologiske eller kjemiske trusler. I tillegg til dette er det rapportert at USA sender 20 nye atombomber til Tyskland. Atombomber som hver har fire ganger den destruktive kraften som ble brukt i Hiroshima. Kreml sier Russland vil treffe mottiltak hvis USA sender nye atomvåpen til Tyskland.

Kilder:
Businessinsider
Independent
Militarytimes
Ibtimes


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “USA sender kampfly til Syria – Putin klargjør Russlands forsvar i tilfelle atomkrig”

  1. Ole

    Dette ser ikke bra ut! Truer ikke Russland med å sende atomvåpen til grensen mot Polen?

  2. Børge

    “Vel, altså, jeg tror .. kremt.. ” stutre. For en gjeng suppehuer. De driver oss rett inn i ww3. Hvorfor lar de USA ha atomvåpen i Tyskland og sender inn fly med luft til luft våpen? De ruster opp til krig. Skulle vært sperret inne hele gjengen!

Legg igjen en kommentar