Argentinsk undersøkelse: 100% av bomull Inneholder kreftfremkallende sprøytemiddel

100prosent-bomull-inneholder-kreftfremkallende-stoffer
En studie utført av forskere ved universitetet i La Playa i Argentina fant glyfosat(ugressmiddel) i bomull, gasbind, kompresser, kluter og pads. 85 prosent av alle prøvene testet positivt for glyfosat og 62 prosent for AMPA, som er blitt funnet å være potensielt enda mer giftig i kroppen. I bomull og gasbind ble det registrert at hundre prosent inneholdt sprøytemidler.

En annen studie fant tilstedeværelse av ugressmiddel i urninen til 90% av innbyggerne i Buenos Aires distriktet inkludert innbyggerne i Mar Del Plata. Hva som fanget oppmerksomheten til forskerene var at ingen av innbyggerne som deltok i studien hadde hatt direkte kontakt med glysofat.

Dette var en åpenbaring og etter grundigere undersøkelser fant forskere ut at de fleste av våre bearbeide matvarer innehold litt soyalecithin, eller sojaprotein. Verd å merke seg er at nesten alle norske matvarer i dag inneholder sojalecithin, men hvorvidt denne er genmodifisert, eller forurenset med sprøyemidler er enda ikke undersøkt. Genmodifiserte produkter er ulovlig i Norge i dag.

Tamponger og bind i 100% økologisk bomull
Tamponger og bind i 100% økologisk bomull

Kilder:
Argentisk undersøkelse oversatt til engelsk
Argentisk undersøkelse, orginalspråk


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Argentinsk undersøkelse: 100% av bomull Inneholder kreftfremkallende sprøytemiddel”

  1. […] av stoffet. Målinger har vist at det finnes rester av glyfosat i alt fra matvarer til tysk øl. En Argentinsk undersøkelse har vist at 100 prosent av bomull Inneholder det kreftfremkallende sprø… En annen undersøkelse har vist at verdens mest brukte ugressmiddel er 1000 ganger mer giftig enn […]

Legg igjen en kommentar