På kollisjonskurs med jorden

Asteroide snisser jorden
Et mystisk uidentifisert objekt, kalt WT1190F, er på kollisjonskurs med Jorden. Den forventes å falle ned 13 november over det indiske hav. Den har ikke blitt positivt identifisert som noen kjent satellitt, og beregninger av tettheten på 0,1 g / cm³ er mye lavere enn det som forventes av et naturlig objekt. Beregningene tyder på at objektet er mellom en og to meter stort, og at det mest sannsynlig er hult.

På grunn av den lille størrelsen vil den mest sannsynlig brenne opp i atmosfæren før nedslag, men vil være synlig som en lysende ildkule på himmelen. Noe som gir forskere en sjelden mulighet til å studere fenomenet.

Kilder:
Wikipedia
Nature.com

Share This:

Related posts

One Thought to “På kollisjonskurs med jorden”

  1. Trond

    Bra den ikke var større! Kjente angsten kom krypende.

Leave a Comment