Tysk menneskerettighetsgruppe anlegger søksmål mot CIA agent

kidnappet-og-torturert-av-cia
kidnappet-og-torturert-av-cia
En tysk menneskerettighetsgruppe har innlevert en søksmål mot Alfreda Frances Bikowsky, en CIA tjenestekvinne som angivelig godkjente tortur av mistenkte al-Qaida-militante. Klagen, innlevert i en føderal domstol på mandag, presenterer bevis på Bikowskysin deltakelse i tortur av en tysk statsborger Khaled El Masri og ber om at hun bli tiltalt i Tyskland. Det setter også Bikowsky, med kallenavnet “Queen of Torture,” i søkelyset av den europeiske innsatsen for å holde CIA tjenestemenn til ansvar for overgrep.

I 2003 forveksle Makedonske agenter El Masri for en mistenkt medlem av 9/11 plottet, grep den kuwaitiskfødte bilselgeren da han var på vei til Skopje på ferie, og holdt ham innesperret i 23 dager. Selv etter tjenestemenn fra CIA advarte henne om at El Masri var et offer for feilaktig identitet, insisterte Bikowsky på å få El Masri fløyet til Afghanistan for videre “avhør”.

Kilder:
therenditionproject.org.uk (oversiktskart over CIA kidnappinger)
Amnesty.se

Share This:

Related posts

Leave a Comment