Supertyfon rammer Filippinene

Supertyfon rammer Filippinene - Illustrasjonsfoto
Supertyfon rammer Filippinene – Illustrasjonsfoto

19/10-2015, Oppdatering: Minst ni døde og rundt 65.000 mennesker er evakuerte fra lavtliggende og rasutsatte områder.

Supertyfonen Koppu har de siste timene herjet den største og mest folkerike øya på Filippinene. Ifølge det lokale værvarselet vil uværet fortsette de nærmeste tre dagene.15.000 mennesker har allerede blitt evakuert fra hjemmene sine. Den kraftige vinden har ødelagt deler av strømnettet og ramponert bygninger og trær. Flere flyvninger i regionen har blitt innstilt og båter anbefales å bli ved land.I tillegg har kraftig regnvær skapt oversvømmelser og fare for jordskred.Stormen traff kystbyen Casiguran, som ligger cirka 20 mil nordøst for hovedstaden Manila sent lørdag kveld norsk tid. Vindstyrken skal ha vært på opp mot 175 kilometer i timen, med kast opp til 210 kilometer i timen.

..

Share This:

Related posts

Leave a Comment