Norges Fredsråd mener man bør ta fra Obama fredsprisen

Fredsdue
Fredsdue

Etter det amerikanske luftangrepet mot et sykehus i Afghanistan hvor leger uten grenser jobbet, mener lederen i Norges Fredsråd at man burde tatt fra Obama fredsprisen om det hadde vært mulig. “Hendelsen er ytterligere diskrediterende med tanke på fredsprisen Barack Obama fikk i 2009. Hadde det vært mulig å ta den fra ham, skulle man selvfølgelig ha gjort det”, uttaler Hedda Langemyr til NRK. Leger uten grenser fikk selv fredsprisen i 1999, og nå har altså en fredsprisvinner bombet en annen.Kristian Berg Harpviken, direktør ved institutt for fredsforskning er sterkt kritisk til at Obama mottok fredsprisen og peker på Obama (ekte navn: Barry Soetoro) sin videreføring av krigene i Irak og Afghanistan.

Kilder:
NRK

Share This:

Related posts

Leave a Comment