Over 20 vådeskudd fra politiet så langt i år.

Over 20 innrapporterte vådeskudd i år
I løpet av 2015 har det blitt rapportert inn 20 vådeskudd fra politiet mot kun fire i løpet av hele 2009. Først fra 18. august har politimestere vært pålagt å rapportere inn avfyrte vådeskudd så tallet kan være høyere. I forrige uke rapporterte Østfold-politiet om to tilfeller. Ett i våpenrommet på politistasjonen i Halden i februar, det andre i garasjen på politihuset i Sarpsborg i juli. Denne uken gikk det av enda et vådeskudd da Oslo politiet skulle kontrollere en maskinpistol. Ett skudd gikk av i garasjen på Grønland politistasjon. Saken ble ikke sendt til Spesialenheten, som sier at praksisen varierer. Politiets tjenestevåpen er Heckler & Koch P30L. Dette våpenet har ikke utvendig sikring.

Share This:

Related posts

One Thought to “Over 20 vådeskudd fra politiet så langt i år.”

  1. […] Fra fredag er det trolig slutt med at norsk politi går med skarpladde våpen opplyser kilder i Politidirektoratet overfor Dagbladet. Det er samme dag som man etter planen skulle innføre en ny ordning der politiet skulle gå med uladde våpen. Den midlertidige bevæpningen har kommet under kraftig kritikk etter en rekke uhell med vådeskudd. […]

Leave a Comment