Svalbard Globale frøhvelv får sitt første uttak på grunn av krigen i Syria

På den tynt befolkede Svalbard er det et gigantisk “dommedag” frøhvelv, som huser prøver av frø fra avlinger og genbanker over hele verden. Teorien bak denne planen var at en stor katastrofe kan utslette viktige planter og et hvelv skulle tjene som en siste sjanse for menneskeheten å tilbakeføre noen av disse frøene.

Frøbanken ble åpnet i 2008, og har allerede hatt sitt første uttak. Årsaken er krigen i Syria, og spesielt de årene med kamper i Syria’s tidligere finansielle og industrielle hovedstad Aleppo. Blant de mange fasiliteter som lå i Aleppo var internasjonalt senter for landbruksforskning i tørre områder (ICARDA), som har vært den primære genbank for mange frø som kan vokse i tørre klima som Syria.

Heldigvis hadde konsernet avsatt kopier av frøene i frøhvelvet, og etter å ha måtte flytte fra ruinene som pleide å være Aleppo til Libanon, tilbakeføres disse frøene, for å erstatte alle de som har blitt ødelagt i Aleppo. Planen er å lage kopier av disse frøene og sende dem tilbake til hvelvet, i tilfelle Nord-Libanon skulle bli rammet av krig, eller katastrofe.

Kilder:
AntiWar

Share This:

Related posts

Leave a Comment