Tilbakeblikk: Utøya-massakren, hadde ABB medhjelpere?

hadde_abb-medhjelpere
Under kan du se intervju av en svensk lastebilsjåfør som hardnakket påstår at det var flere skyttere under terrorhandlingen på Utøya. Du kan også se intervju med overlevende som påstår at det var tre skyttere. Hva tror du? Hadde Anders Behring Breivik medhjelpere? Del gjerne dine tanker med oss.

I videodokumentaren nederst stiller Helge Mehus, gruppesjef i politiets innsatsgruppe, spørsmål om ikke politihelikopter skal benyttes da det er en bra ressurs i bruk som overvåkingsplatform, noe som ikke blir gjort(26:10). Eskil Pedersen forteller (29:07) at han blir oppringt fra rådgiveren sin og fortalt at han må komme seg ombord i båten med en gang. Pedersen blir fortalt av andre i båten at ABB har sagt det kommer to til. Dette stemmer overens med vitner som sier det kan ha vært tre gjerningsmenn.

Måtte vente i en time og 17 minutt på hjelp!
Loggen til AMK viser at campinggjestene måtte ta seg av de skadde selv til klokken 18.50 da politiet ga klarering. De første ambulansene hadde da ventet helt siden 17.33. De hardt skadede fra Utøya kom frem til Ullevål sykehus 19.57. Campinggjestene forsøkte å overtale politi, ambulanser og redningsfolk til å komme ned til stranden. –Vi ringte flere ganger til 113. Vi fikk bare til svar at de ikke kunne komme ned fordi området ikke var klarert. Kilde: Aftenposten (slettet artikkel via way back machine)

Andre kilder:

NRK: Det var flere skyttere på Utøye
NRK: Breivik-avhør forsvant på politihuset
Aftenposten: 22. juli-informasjon skal holdes hemmelig i 60 år


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

7 kommentarer til “Tilbakeblikk: Utøya-massakren, hadde ABB medhjelpere?”

 1. Olsen

  Det er noe som ikke stemmer her. Hvorfor ble noe av det ABB sa i rettsaken sensurert? Det blir påstått det var for at han ikke skulle snakke til andre terrorceller, men det høres ut som en tynn forklaring. Vi har alle rett til å vite hva som virkelig foregikk den dagen. Litt merkelig at så mye av rettsaken gikk med til å nekte for at Knights Templar eksisterer og på at ABB lever i en fantasiverden. Det ble vel egentlig og gjort forsøk på å få han erklært sinnsyk? Noe skurrer her.

  1. Ben Raw

   Det sies at Torgeir Hagen (etteretningsjef 02-10) var Anders BB mentor i Frimurerlosjen og at politiet ville avhøre ham om dette. TH ble raskt utnevnt til 22 Juli-kommisjonen og regjeringen stoppet dermed politiavhør av ham: http://www.nrk.no/norge/dette-var-ikke-nok-til-inhabilitet-1.7775504 . TH er også kjent for være frimurer av IX grad (wikipedia) og kanskje tempelridder?: http://www.vl.no/samfunn/utbryter-frimurere-er-tempelriddere-1.24191

 2. Radiv

  Desinformasjon side….

  1. lablogic

   Hvordan er det desinformasjon når det spørres om ABB hadde medhjelpere basert på vitneutsagn?

  2. Ben Raw

   Spørsmålsstilling er pr definisjon ikke desinformasjon. sjekk gjerne med norsk ordbok på nett om du ikke fullførte grunnskolen..

 3. Fjellberg

  Hvis det er noen her som ikke har sett «the smoking gun» for at ABB ikke alene sto bak terroren, så kan de se videoen her:

  http://www.youtube.com/embed/R8DT_kjmRWo

  1. Fjellberg

   La meg føye til slik at ingen misforstår hva jeg mener:

   IKKE dermed sagt at disse MP-soldatene, heller ikke deres kommandant, eller avdelingsleder, var bevisste deltakere i terroraksjonen. De var “bare” med på en “terrorøvelse” i Regimekvartalet – der Beredskapstroppen for sin del nettopp (20 minutter før) hadde sagt seg ferdig med øvelsen – hvor det til deres sjokk og panikk gikk av en kraftig bombe. – Sannsynligvis hadde de selv – som deres del i ‘øvelsen’ – tidligere lagt ut kabelen, som var blitt tilkoplet en fake-bombe som de nå trodde var gått av.

   MP-soldatene er opplagt blitt utnyttet/misbrukt av de mektige krefter som sto bak terroren og som sto bak ABB.

Legg igjen en kommentar