Nå får du dyrere strøm, smart strøm er her.

Smartstrøm

Ifølge NVE forventes nettleien å øke med 25 prosent i løpet av 10 år. Årsaken er utrulling av såkalte smarte strømmålere, også kalt AMS-målere. Dette til tross for at smart-strømmen ble introdusert med å gi fordeler som billigere strøm. Eksempler på overskrifter har vært “Blir billigere for alle” (smartstromnordvest), “..ved å ta aktiv kontroll over strømforbruket vil du kunne spare penger” (Ringeriks Kraft). Nå viser det seg altså at strømmen blir dyrere for alle, og dette til tross for lavere strømpriser. Grunnen er at nettleien vil øke som resultat av kostnader knyttet til AMS.

For en gjennomsnittlig strømkunde vil nettleien øke med 25 prosent, ifølge avdelingsdirektør i NVE Ove Flataker.

Ringeriks- Kraft unnvikende
Ringeriks- Kraft svarer unnvikende

Bryter personvernet. Det er allerede opprettet en driftsentral for overvåking av smarte nett ved Fredrikstad energi, denne deler dine strømdata med Microsofts Azure-plattform i Dublin. Dette såkalte smarte nettet knytter sammen strømdata med informasjon fra sosiale media. Teknologidirektør John Henrik Andersen hos Microsoft syns dette er en sensasjon i verdensklasse: “Her har vi sensorer i hvert hjem i form av smarte målere som sender signaler hele døgnet. I tillegg til å hente relevant informasjon fra sosial medier.”

Vi stiller spørsmålet: Smart strøm, smart for hvem? Kunder, eller strømselskapene?
Signer oppropet mot smartstrøm her

Kilder:
Derfor blir strømregningen større
Kobler sensorer og twitter
Trenger flere ingeniører
smart strøm


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

8 kommentarer til “Nå får du dyrere strøm, smart strøm er her.”

 1. Nora

  Helt sykt. Trodde vi skulle få billigere strøm. Gir de ikke ut farlige stråling også?

 2. aina gregersen

  Som med vannmålerene som nå går sin seiersgang i kommunalpolitiske vedtak. Uavhengig om rørene er gamle og LEKKER før de når husstanden ! Som røret fra 1902 i Oslo som sprakk her i vinter ! Minner dessverre om at nuværende statsminister satt som ansvarlig for vannprosjektet i kommunaldepartementet da dette ble planlagt ! 🙁 veldig ugreit …

 3. […] For en gjennomsnittlig strømkunde vil nettleien øke med 25 prosent, ifølge avdelingsdirektør i NVE Ove “Flataker”: https://ny1.no/2015/09/19/na-far-du-dyrere-strom-smart-strom-er-her/ […]

 4. Per Son

  Først skulle smartstrøm-målererne sende ut informasjon noen få sekunder en gang i løpet av døgnet, men nå skal de sende ut ut stråling hvert 15 minutt.

 5. Cele

  Takk skal du ha. Dette er en god webside!

 6. Marnie Cutter

  Hei ,dette vakke bra

 7. […] publiserte allerede i 2015 en artikkel om hvordan strømregningene kom til å øke som følge av de nye strømmålerne. Strømmålerne bryter også med personvernet og er ment å koble opp dine personlige vaner med […]

 8. […] for at det finnet et økende antall vitnemål på at smartmålerne gjør folk syk. Man vil få dyrere strøm grunnet rushtidsavgift og kostnader knyttet til utrullingen,samt at norske strømkunder vil ende opp med regningen for budsjettoverskridelser i prosjektet. […]

Legg igjen en kommentar