Ugressmiddelet roundup: Opp til 1000 ganger mer giftig enn tidligere antatt!

Bomull - Illustrasjonsbilde

En ny undersøkelse har vist at verdens mest brukte ugressmiddel er opp til 1000 ganger mer giftig enn tidligere antatt. Hjelpestoffer tilsatt ugressmiddel er generelt erklært som inertstoffer og av denne grunn er de ikke tatt med i langsiktige eksperimenter. Det som har overasket forskere er at disse tilleggsingrediensene forsterker giftigheten av den aktive ingrediensen glyfosat inntil 1000 ganger, i 100% av tilfellene!

Roundup 1000 ganger giftigere
Roundup 1000 ganger giftigere

Det faktum at Monsanto markedsførte roundup som “miljøvennlig” og “biologisk nedbrytbart” har nok en del av skylden for mangel på innsikt og grundige undersøkelser. Stadig flere bevis tyder på at glysofat er langt mer giftig enn noen tidligere mistenkte, både alene og i kombinasjon med andre tilsetningsstoffer.Dr. Donald Huber, en av de fremste plantepataloger i USA, mener roundup er langt mer giftig enn DDT. Hvert år sprøytes det over 450 millioner kilo på våre matplanter.

Kilde:
National library of medicine – National institutes of health


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

7 kommentarer til “Ugressmiddelet roundup: Opp til 1000 ganger mer giftig enn tidligere antatt!”

 1. Trond Hansen

  Helt sykt. Slike stoffer burde vært forbudt!

 2. […] Studien involverte Monsantos modifiserte alfalfa, som i likhet med de fleste genmodifiserte avlinger i USA, er konstruert for å overleve store mengder av ugressmiddelet Roundup. […]

 3. Sarah Carlson

  Hvorfor hater alle Monsanto? I nyere tid har intet selskap vært assosiert med ondskap mer enn Monsanto. Hvorfor er det slik? Ikke så rart. Monsanto var et av svært få selskap som produsert Agent Orange, Dioxin, DDT, PCB. Monsanto leker gud når de nå forsøker å få kontroll på hele verdens matproduksjon ved å ta patent på genmodifiserte organismer, produsert for å tåle sprøytemiddelet dere Roundup.

 4. […] Det ble ikke tilstrekkelig flertall i EU-møte torsdag for å forlenge tillatelsen til bruk av glyfosat de neste fem år. Belgia, Hellas, Frankrike, Italia, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta og Østerrike stemte mot en forlengelse. Fem andre land avstod fra å stemme. Dermed ble det ikke oppnådd det nødvendige flertall for å forlenge bruken av stoffet. Målinger har vist at det finnes rester av glyfosat i alt fra matvarer til tysk øl. En Argentinsk undersøkelse har vist at 100 prosent av bomull Inneholder det kreftfremkallende sprøytemiddelet. En annen undersøkelse har vist at verdens mest brukte ugressmiddel er 1000 ganger mer giftig enn tidligere antatt. Det som har overasket forskere er at tilleggs ingrediensene i Roundup forsterker giftigheten av den … […]

 5. Hei hvordan kontaktes denne avisen ? har dere en email ?

  1. Redaksjonen

   Du kan skrive til post at ny1 dot no 🙂

Legg igjen en kommentar