You are here
Home > Utenriks > NRK tatt i å spre falske nyheter

NRK tatt i å spre falske nyheter

nrk-falske-nyheter-fake-news
I NRKs reportasje i dagsrevyen 16. mai klarer de kunststykket å bli tatt i flere løgner. NRK viser hvordan såkalte opposisjon-soldater må forlate byen Homs med «tungt hjerte». I reportasjen intervjuer de en opposisjons-soldat som uttaler «Det er som et stikk i hjertet å måtte forlate Homs. Jeg håper å vende seirende tilbake en dag.»

Problemet er bare at dette er ingen soldat, eller terrorist, dette er Talal al-Barazi, som er guvernør i Homs. Noe som blir bekreftet av Kari Jaquesson, som nylig var i Syria og intervjuet guvernøren selv. Ikke bare det, men oversettelsen av hva han faktisk sier er fullstendig feil. Han uttaler: «Akkurat nå er det våpenhvile. Det er ingen tvil om at myndighetene vil sloss mot terrorisme i Idlib, for Nusra-fronten er i Idlib». Altså stikk motsatt av hva NRK ønsker å fremstille. Det kan virke som NRK ønsker å vinkle krigen fra de såkalte opprørsstyrkene, som stort sett har vist seg å være ytterliggående muslimske terrorister tilhørende terroristgruppen al-Nusras.

Kilder:
dobbelt-fake-i-dagsrevyen-21
NRK fake news network

Share This:

2 thoughts on “NRK tatt i å spre falske nyheter

  1. Jeg klarer ikke se nyheter på NRK (TV2) da de er så EKSTREMT politisk manipulert og svært ofte direkte det motsatte av sannheten. Når jeg er på besøk hos folk som ser Dagsrevyen kan det bli vanskelig å være i samme rommet når reportasje etter reportasje kommer med «nyheter» som er feile eller tinge jeg 100% sikkert vet er direkte løgn. Det er svært mange år siden jeg har sett en Dagsrevyen som ikke lyver minst en gang, må vel være en sommer-Dagsrevy full av agurker. Som Trump kaller det, «fake news», NRK og TV2 er i godt selskap med CNN.
    Forøvrig syns jeg denne var av de mindre løgnene….

Legg igjen en kommentar

Top
Translate »