You are here
Home > Utenriks > Merkel til angrep mot ytringsfriheten

Merkel til angrep mot ytringsfriheten

Tyrkias presiden Erdogan er svært misfornøyd med et dikt som en tysk satiriker har laget om han. Så misfornøyd er han, at han har fått Tysklands forbundskansler Angela Merkel til å tillate straffeforfølgelse av den tyske komikeren. Ja, du leste riktig. Erdogan krever at han skal være i stand til å straffeforfølge den tyske statsborgeren for sin humor og Merkel har tillat akkurat det.

Angela Merkel åpner altså for muligheten for å stille en av sine egne borgere for retten for å gjøre narr av en bølle med dype bånd til ISIS, som beskrevet i en rapport fra 2015: «Erdogan har dypt samarbeid med ISIS gjennom logistikk, etterretning og satellittbilder.» Ifølge Egyptisk etterretning skal «tyrkisk etterretning gi satellittbilder og andre data til ISIS, med særlig vekt på posisjoner til kurdiske krigere og lagringsplasser for deres våpen og ammunisjon.»

IW

Share This:

One thought on “Merkel til angrep mot ytringsfriheten

Legg igjen en kommentar

Top
Translate »