You are here
Home > HELSE > Lakseprodusenter solgte smittet laks

Lakseprodusenter solgte smittet laks

Lakseprodusenter solgte smittet laks
Mattilsynet har politianmeldt to lakseprodusenter i Lofoten for å ha unnlatt å melde fra om utbrudd av laksevirus. Minst ett tilfelle av smittet laks har blitt registrert solgt til Kina. Mattilsynet mener eksporten av smittet laks var en medvirkende årsak til at Kina i fjor stanset importen av hel laks fra Norge.

Siden 2010 har eksporten av norsk laks til Kina sunket kraftig. Verdien av den norske sjømateksporten til Kina var likevel på hele 3,2 milliarder kroner i 2014.

Kilder:
NRK

Share This:

3 thoughts on “Lakseprodusenter solgte smittet laks

  1. Ikke rart folk blir skeptiske til maten vi kjøper i butikken. Hva er neste? At de begynner å fore med genmodifisert fiskefor?

  2. Og fore oppdrettslakse med genmodifisert mat har blitt gjort i mange år allerede, feks med genmodifisert mais. Om denne lusebefengte, virusbærende og unaturlige maten ikke er bra nok for Kina og Russland, sørger ihvertfall norske myndigheter med lov, regler og egne definisjoner at laksen er god og sunn mat for nordmenn flest.

    1. Enig i mye du skriver. Kanskje oppdrettslaks har blitt foret med gmo, men ikke i Norge vel? I så fall er jeg interessert i link

Legg igjen en kommentar

Top
Translate »